Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

vendredi 16 décembre 2011

Medela Freestyle Murah!


It is a hot stuff among BF mommies! Want to have one? Kindly email me at lumiere.damour[a]gmail.com

One year international warranty included 
Ready stock!
Self pick-up available for area bangi, kajang, seri kembangan equine, putrajaya and cyberjaya only!

Price: RM1600
FREE GIFT : SET IBU MENYUSU SHAKLEE (kegunaan sebulan)
FREE POSTAGE


Berminat dengan Set Ibu Menyusu / Set Berpantang / Set Ibu Mengandung dari Shaklee?

 Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:
§  Call/SMS/WhatsApp 019-6656041
§  email: info.vitamin4you@gmail.com
§  lawati: www.multivitamin4you.com

Like fanpage saya : www.facebook.com/multivitamin4you


vendredi 9 décembre 2011

nous partons en vacances




It has been a month dah kot Hakim ade passport..hehhe
We are going to Singapore this Sunday! Umi Hakim has to attend and present her paper at a conference..alang2 tu haruslah cuti2 satu family kan
It will be our first getaway with Hakim..
So we are going to drive from here to JB..then amik taxi to enter Singapore
Insya-Allah, Hakim ok je kot travel jauh2..as dia dah survive 3 8hour journeys to KB

kenape tak naik flight?sbb umi Hakim mabuk naik flight..ha ha ha ha

Yesterday, one of my colleague kasi ring sling Mama Patch..
dia dah tak pakai katanya..
rezeki Hakim..sukaa! =)
nak try jalan2 pakai ring sling pulak
tak tau le larat ke idak pikul Hakim yg dah 7kg ++..ngehh ngehh


mercredi 7 décembre 2011

Sorry for the long silence..ari tu baru je nekad nak slalu blogging pasal hakim

Tetibe hilang pulak..heheehe

Kije bertambun kat office..lebey2 dekat ngan dateline..lagi le bertambun2

A few days before the dateline..siap berkampung kat opis ni sampai tgh malam..

Seb baek walid hakim sgt memahami dan sudi jaga hakim dirumah while umi hakim pulun buat layout utk 50 transistor ::nanges::

I took a dayoff last Friday..sbb pengasuh cuti..ingatkan bleh main guling2 dgn hakim

Turned out that I had to face my lappy more than my cute happy son's face L..dah le lebey 24hours tak tido..

Ok enough said..that was my reason for being silence

facebook dah dekat dua minggu jugak tak gi jengok..dedolu..siap bleh main cityville..sekarang..nak bukak pon tak nyempat..haha

about Hakim..last week dia demam..temp 38

siann anak umi..jangkit dgn saya la kot..because a few days earlier..saye dan en suami dua2 mc sbb demam..huhu

alhamdulillah..demam dia kejap je..but he caught flu as well..so malam2 tido asik tersumbat hidung..nak minum susu pon susah..siann sgt

but he remained active!..takde menangis2 ke ape

dok senyum gelak as usual..takde gaye demam lansung

cume mase dia nak tido dan menyusu tu..dia merengek2 manja..maybe tak selesa kot

poor my lil baby..

paling comel bile kasi dia ubat demam guna syringe..

bile ubat tu masuk dlm mulut dia, dia mengecap2 utk rase ubat tu..then he smiled!

Agaknye sedap kot ubat tu..ade rase manis2 gamaknye..sampai dia bleh senyum..hihihihi

Saye pulak excited tgk ekspresi muka dia bile pertama kali merasa something yg bukan susu ibu..ohh my..cant wait to feed him with home-made solid food =)




ni muke budak demam tp gaye cam tak macam demam :D


ps: Hakim dah senyum2 bile pegi ke rumah BS..no more masam2 muke =)