Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

mercredi 8 février 2012

persoalan di minda: i need opinion pls.

1) Makanan apa yang u guys kasi bile first time kasi solid food to ur baby? I made brown rice bubur nasi..tp Hakim tanak..siap buat muke lagi and geleng2 kepala..huhu..then I made puree kurma (atas nasihat kawan) and alhamdulillah..dia suka..huhu..so any other idea utk solid food? I am thinking of sweet potatoes..but ade org ckp tak elok kasi awal2 ni, takut kembung perut.

2) Orang kata semua botol yg dipakai regardless bpa free or not, kne tuka every six months..so korang camne?shopping new feeding bottles and new breastmilk storage bottles?

3) How about teats? Hakim is using Avent teats no 1 since newborn. Klu ikut suggestion Avent, kne tuka teat no 2 bile masuk 3 bulan..tp saya tak tuka sampai sekarang. Sbb org kata nanti baby tends to tanak breastfeed sebab teats no 2 laju, sedangkan utk breast feed, dia kena hisap betul2 baru keluar..what say u guys?

4) Food processor, is it a must buy? Currently I am using Philips blender, dapat dari hadiah kawen ari tu..huhuhu..utk puree ok la..but not that smooth.

mercredi 1 février 2012

he is 6 months old!

Dah 6 bulan..wow..how time flies very fast..

Ok this entry is dedicated to my lovely son: Muhammad Amirul Hakim..

Happy 6 months birthday honey..you are such a wonderful boy..umi and walid are so proud of you..and we love you very much.

When you turn 6 months old:

You already recognize our voice. Especially suara walid. You become excited each time you hear his voice or see his face. Bila kami panggil nama “Hakim”, you ignore it (tapi senyum je seolah2 nak main2), but when we call you “Muhammad Amirul Hakim”, you slowly turn your head to us, and smiled, and we melt completely.

You are such a good boy, it is hard to hear you cry at the highest vol..selalunya merengek2 manja..comey

You just learn to roll over a few weeks ago..and it seems you enjoy it very much..you do a lot of “push up” recently..and I can see how proud you are each time you put your head high, which makes me smile

You love listening to ABC’s and 123’s song..Umi always use them as weapon to catch you attention while changing your diaper or when you start making your “cranky” sound..hehe

There are a lot of amazing things that you have done so far, and it will take a lot of time for me to list them one by one. Here is a picture of you when you are approaching 6 months: