Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

lundi 17 décembre 2012

Kolagen untuk wajah berseri serta kulit muka yang lebih cantik

Hi guys,

Ari ni saya nak share one marvelous product from Shaklee..which is Collagen Powder. Why it is marvelous? Because it is clinically proven to improve our skin and joint health.

Kolagen Shaklee adalah kolagen yang berkualiti tinggi (yang terbaik in my opinion) dan diekstrak daripada sisik ikan merah (antara ikan yang mahal di pasaran kerana ia wujud di laut dalam) dan wujud dalam bentuk serbuk. Kolagen Shaklee amat mudah diserap oleh badan kita kerana molekul kolagen ini sangat kecil dan ringan, kira-kira 1000 dalton. Ini juga memudahkan ia senang larut di dalam minuman kita.

Kolagen Shaklee dipek dalam bentuk sachet, untuk membolehkan ia senang di bawa ke mana2 sahaja. Kolagen Shaklee juga berkesan dan selamat digunakan (diperbuat daripada bahan semulajadi). Ujian klinikal menunjukkan penggunaan kolagen shaklee secara konsisten selama 8 minggu mampu:


  •  Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  •  Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  •  Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%


Antara kesan daripada pengambilan kolagen Shaklee adalah:

  • ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara
Souce:  http://vitaminsemulajadi.com/

Testimonial pengguna:


Pengguna ini mengguna Kolagen Shaklee selama 2 bulan. Hasilnya sangat bagus. Mengikut pengguna tersebut, gambar di atas di ambil tanpa mekap, dan of course gambar adalah raw, tidak di edit dengan mana2 software. 

Tetapi jangan lupa, kawan baik kolagen adalah Vitamin C, Vitamin E dan protein (ESP). Hasil yang sungguh menakjubkan hasil daripada gabungan elemen ini.

Sudah teruja untuk menggunakan Shaklee Collagen Powder? Bersedia untuk dapatkan wajah cantik putih berseri? Tetapi kewangan tidak mengizinkan? Takpe, ada cara nya, especially untuk sesiapa yg mahu mencubanya terlebih dahulu =)

So contact me for more details ye.

Your Shaklee Independent Distributor:

Amy@Multivitamin4you (ID 903061)

Call/SMS/WhatsApp: 019-6656041
Blog: www.multivitamin4you.com


jeudi 13 décembre 2012

rainbow cake dan kisah hakim bersama tangga

ianya berlaku end of last november
my sis asked me to bake a huge rainbow cake for her bos farewell party
so on one fine sunday afternoon, my hubby dropped me and Hakim at my sis crib

normally, ada my bro and my sis in law and iris, but that day they went to ikea to shop stuffs for their new house
so hanya ada my sis and my nephew aqeef (4 years old)

after having a good lunch, i started baking the cake
while my sis helped me and aqeef was assigned to look after of Hakim
owh Hakim was well behave..dia suka layan tv, so dia dok depan tv je..huhu

since the cake is really huge (13 inch x 13 inch), i had to make 3 adunan
and of course, ade yg bahan yang tak cukup, which is fresh milk
so my sis pon kuar pegi beli la

sambil dok bancuh adunan tu, i asked aqeef, mane Hakim
(saya still kat dapur, just nampak aqeef je tgh main dgn his Lego)
aqeef ckp" Hakim ade, tu dok tgk tv"
and bile saya jenguk, mmg Hakim tgh tgk tv..

so saya keep bancuh adunan tadi..put all the coloring
sronot pulak main kaler2 ni..mmg mengasyikkan
then I heard pintu depan terbuka..owh kakak ku dah balik la kot
pestu I heard her voice asking " mana Hakim"

dari dapur dan dengan suara yakin dan tenang, saya jawab
"tu ade dok depan tv"
then my sis said "eh tade pon"
dan saya pulak " haaaa?????????"
terus bangun pegi ke ruang tamu..
mmg Hakim takde kat situ
mate berkeliaran carik..kot2 Hakim tengah bawah meja ke apa..
mmg takde!

and suddenly, I heard this familiar voice from upstairs
suara budak macam nak nangis

ape lagi..terus saya pecut panjat tangga
and Hakim was there..on top of the stairs..
dia nangis sbb gelap kot kat atas sbb takde orang

dalam hati ya Allah..takut gilee
seb baek tak jadi pepe kat Hakim..
seb baek tak jatuh
dan the list of seb baek goes on
ya Allah..seriously terkojut!

and there is the story of rainbow cake and Hakim panjat tangga buat kali pertama
his first attempt..dah sampai ke puncak..seroang diri plak tu
fuhhhhh...ok la..i am a bit proud jugak..tp mmg seriously nasib baik takde bende buruk berlaku
alhamdulillah..

and here is a picture of my rainbow cake =)