Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

mardi 16 avril 2013

[FOR SALE] Winnie the Pooh toy storage

Last weekend, kami mencari toy storage utk letak mainan2 Hakim.
And we had to buy 3 racks as it is a lot cheaper. Kalau beli 1 harga rm220..and we wanted to have 2.
Tokey kedai tu cakap..beli 3 baru dapat murah. Huhuhu

So saya nak jual winnie the pooh toy storage dengan harga rm150.
Kalau boleh saya tanak pos (takut rosak ke ape..lagipon kalau pos, kosnye dekat rm30 jugak)..prefer datang pick up sendiri
saya tinggal di kajang..berkerja di cyberjaya.
Or if u guys kat area KL Sngor..bleh jumpe kat mane2.

ni gambar dari google 
Winnie the pooh toy storage
RM150
Brand new (masih dalam kotak)
Size : 63(L)*30(W)*66(H)
Come with 9 tray
email: lumiere.damour[a]gmail.com

jeudi 11 avril 2013

mercredi 3 avril 2013

Tips ke Legoland, Johor


Ni le entry yang terbengkalai but then di sambung balik..huhuhu

Nak share tips buat sesiapa yang ingin pergi ke Legoland. Seriously, saya suka pegi Legoland, bukan saya tak biasa ke theme park..kalau masa belaja dulu, memang setiap tahun singgah Disneyland..sometimes ke Europa Park. I do love rides!! Tu yang beriya mengajak en suami pegi Legoland. But sblm pegi tu, i didnt expect much. Tempat baru siap.. Lagipon kne jaga Hakim, so mmg saya budget, tak dapek le naek rides segala kan..dan maybe boring gile masuk sini.

But it turned out, we did enjoy Legoland..a LOT! So saya nak share some tips utk sesape yg nak spend the whole day kat Legoland. Kami tak perlu Q panjang untuk semua rides. Siap bleh gilir2 naik, meaning mula2 en suami naik dgn adiknye, while saya kat bawah dgn Hakim. Then saya pulak naik dgn en suami, adik ipar pulak yg jaga Hakim. And Hakim's napping time tidak terganggu! Bleh je dia tido dalam stroller dua jam, then bangun senyum2 tanpa merengek (dia cukup tidur le tu)

1. Pilih tarikh dan waktu yang sesuai.

  • avoid pegi time cuti skolah. Pack sangat.
  • pilih time di mana cuaca di Johor berangin dan elok. Masa kami pergi, seriously best sebab berangin  walaupon panas terik. We went there mase sehari selepas cuti maulidur rasul (25.1.2013)
2. Beli tix online, at least 7 days earlier..so dapat harga rm112 instead of rm140. Kalau plan nak pegi banyak kali, bleh terus beli annual pass..still, online is cheaper =)

3. If just bawak husband and anak, ajak ur siblings so bleh gilir2 jaga anak =)

4. Datang awal ke Legoland, so that u can maximize ur time. During weekdays, Legoland tutup kol 6, and 8pm mase weekend, public hols and cuti skolah. Kami sampai around 12, so 6 jam tu rase sekejap sgt..huhuhuhu

5. Untuk anak kecil, dunt worry, ade baby care yang besar punyeee utk our intan payung. Dan kat setiap attraction, ade je tempat berteduh (sometimes ade kipas). So bleh je lepak2 kat situ bersama anak sementara menunggu en suami naik rides. Dan kat setiap park dalam tu, ade small playgroud for kids.

6. Ade satu covered park khas utk babies and toddlers. Siap ade small train segala..sweet sgt. Too bad, Hakim dah tidur kroohh kroohh mase kami explore park yg ni.

7. Ade several restaurant yang menjual varieties of food, but a bit expensive. We chose to have lunch at KFC di luar Legoland. Actually Legoland is attached to a mall. So kami makan di situ. Yes kita boleh keluar dan masuk balik, dgn syarat time kuar tu, copkan tangan anda, and bile masuk semula tu, tunjukkan cop dan tiket.

8. Semua park and attractions yg di dalam peta ada dan siap. Sekarang ni yg under constructions are hotel and water theme park.

9. Pekerja di sana sgt friendly and helpful..takde yg buat muke toye ke ape..haha..ape punye tips dah

Satu je yang kureng sket pasal Legoland, souvenir adalah sangat mahal! Fridge magnet yg seconet tu rm25 lebih kurang..nak nangis bayar T-T

Here are some pictures, do enjoy. =)


tidur gaya bebas

 muhammad amirul hakim 17 months

ni covered park utk toddlers



comel kan =)


 baby care yg nampak agak spacious