Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

vendredi 20 juillet 2012

Update secara pukal


  1. Fuh..lame gile tak blogging..tahun ni mmg entry saya sungguh meleset..semakin bulan semakin menurun..only one entry for june?wow..
  1. How’s Hakim..he’s doing great!and active..sudah merangkak ke sana ke mari..sudah pandai nak manje2..and soon, dia akan mencecah umur setahun..owh my..cepatnye masa berlalu
  1. About kutipan derma untuk beli peti sejuk..alhamdulillah..ramai yg menolong..saya berterima kasih kepada sesiapa yg baik hati memberikan seringgit dua sumbangan..insya-Allah.. Allah membalas kebaikan kalian..duit kutipan tu sudah saya serahkan kpd Pn Salwani..
  1. Office work: paper utk conference dah anta..so akhir tahun ni, insya-Allah kami akan bercuti lagi..hehehhe..so skang nak pulun utk tulis journal pulak..caiyok caiyok
  1. Breastfeeding: Alhamdulillah..still fully breastfeed..but I notice, sejak pulun ganti puasa ni..kuantiti susu agak berkurangan..kais pagi makan pagi, kais petang makan petang lagaknye..huhuhu..so ari ni, saye start minum susu + badam + kurma + kismis seperti yg disyorkan oleh hana yorie..hopefully menjadi..no no no, iam not going to “tak puasa di bulan ramadhan sbb takut susu drop”..sbb rezeki susu ni dari Allah..ibadat puasa pon utk Allah..so bg saya agak pelik pulak klu tanak puasa sbb takut susu takde ( walaupon dibenarkan oleh syarak utk berbuka puasa bg ibu yg menyusu)..so saya akan ikhtiar dulu..insya-Allah rezeki Hakim masih ade
  1. Solid food: enjoy cooking for my lil prince every morning..dan dia dah kuat makan..huhu tp tubuh maintain kurus..huhuhu
  1. Last weekend..balik kltn naik flight..that was the second time for Hakim (kali pertama ketika dalam pantang)..He survived! Tak merengek..tp sgt active nak pandang sana sini..he is a curious boy..huhu..uminya yg cam nak pengsan sbb mabuk..muhahhaha
  1. Sempena the upcoming Ramadhan, saya mintak maaf kalau ade terkasar bahse or terase hati ye. Hopefully kalian diberikan kesihatan yg baik utk beribadat di bulan yg mulia ini.
Hakim latest pic..at 11 months..


2 commentaires:

♥ balkidz_hunny ♥ a dit…

Aku pelik apesal semua no 1. kahkah.
Oii anta paper conference pegi mane oii?
Selamat berpuasa!

Amalina a dit…

hahahha..sbb semua penting ..tu yg jadi no 1 belake..(sebenanye malas nak beiki..kah kah)

Anta kat APACE melaka..company bekukan perjalanan gi obersea..kah kah..so cuti2 malaysia je laa