Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

mercredi 7 décembre 2011

Sorry for the long silence..ari tu baru je nekad nak slalu blogging pasal hakim

Tetibe hilang pulak..heheehe

Kije bertambun kat office..lebey2 dekat ngan dateline..lagi le bertambun2

A few days before the dateline..siap berkampung kat opis ni sampai tgh malam..

Seb baek walid hakim sgt memahami dan sudi jaga hakim dirumah while umi hakim pulun buat layout utk 50 transistor ::nanges::

I took a dayoff last Friday..sbb pengasuh cuti..ingatkan bleh main guling2 dgn hakim

Turned out that I had to face my lappy more than my cute happy son's face L..dah le lebey 24hours tak tido..

Ok enough said..that was my reason for being silence

facebook dah dekat dua minggu jugak tak gi jengok..dedolu..siap bleh main cityville..sekarang..nak bukak pon tak nyempat..haha

about Hakim..last week dia demam..temp 38

siann anak umi..jangkit dgn saya la kot..because a few days earlier..saye dan en suami dua2 mc sbb demam..huhu

alhamdulillah..demam dia kejap je..but he caught flu as well..so malam2 tido asik tersumbat hidung..nak minum susu pon susah..siann sgt

but he remained active!..takde menangis2 ke ape

dok senyum gelak as usual..takde gaye demam lansung

cume mase dia nak tido dan menyusu tu..dia merengek2 manja..maybe tak selesa kot

poor my lil baby..

paling comel bile kasi dia ubat demam guna syringe..

bile ubat tu masuk dlm mulut dia, dia mengecap2 utk rase ubat tu..then he smiled!

Agaknye sedap kot ubat tu..ade rase manis2 gamaknye..sampai dia bleh senyum..hihihihi

Saye pulak excited tgk ekspresi muka dia bile pertama kali merasa something yg bukan susu ibu..ohh my..cant wait to feed him with home-made solid food =)




ni muke budak demam tp gaye cam tak macam demam :D


ps: Hakim dah senyum2 bile pegi ke rumah BS..no more masam2 muke =)

3 commentaires:

cik yaya a dit…

alaa sian hensem boy demam.so far aassim tak penah demam lagi.tp penah selsema seminggu.lps feeding je muntah.kurus kejap.mak nye tak kurus2 jugak.hahaha

Amalina a dit…

haa same laa ngan Hakim..time dia selsema tu..mmg aku kne tuka baju selalu..masam satu badan..huhu

ReYNa a dit…

a;ahla.nmpk mcmx demam sbb asyik senyum je tgk kamera tu.hihi