Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

mercredi 24 novembre 2010

exhausted + HP + royal wedding

omg..i tot bile dapat balik kampung..i cud take a long rest n lepak je
tapi lansung tidak!
started from my journey to kelantan
nasib baik i curi2 keluar seawal 12 tgh hari from my office pada hari selasa lepas (ampun boss)
dan nasib baik decide nak bertolak kol 2 balik kg with my hubby n siblings
sebab jammm teruk gile..
kol 1 pagi baru sampai umahh tauuu :(
lenguhhh satu badan

and i woke up seawal yg mungkin di pagi raya
sbb nak rush ke rumah mentua as my hubby buat korban tahun ni
dan memandangkan tak ramai orang on that day
me n hubby berkerja keras utk setelkan seekor lembu tuh
serious pengsannn!
redzuan mmg sakit seluruh badan sbb mengapak tulang2 lembu skali ngan kepala..poor himm huhuhu
esoknye terus demamm :(

tak dapek saya nak pegi wedding jaja
dan berangan berbulan2 utk attend..skali hubby tak sehat
nak je tinggal dia berselimut atas katil,
but i was at my in laws..harus kne pelankung dgn in laws kan
hahahhaa
so i decided to stay home
sorry jaja..tak dapek nak nengok kome pakai chantek2 mlm tu :(

the next day was my birthday
and my siblings decided to throw a bbq party (small one jah..utk adik beradik)
but it was my turn to be sick pulakk
lenguh2 satu badan..rase nak pitam pon ade
tp sempat gagahkan diri pegi tesco cari lamb utk dibakar
dan singgah secret recipe utk cari cake
ingatkan nak buat cake sendiri
tp i lupe kat kedai semua tutup ari jumaat :( aduhhh
malam tu, it was fun, eventho kepala rase hanyutt gile

ari ahad, we all bertolak around 12, lalu ikut dabong, gua musang, cameron highland and lebuh raya utara selatan
semata2 nak lari dari jam yg teruk di kuala krai, bentong dan karak
sekali kat highway plus pon jem jugakk
adoiii..kol 12 mlm baru sampai umah
pitam lagii..dgn umah still penuh2 kotak
we hadnt unpack pepe pon
maybe weekend ni nak kne buat operasi besar-besaran
kitorang mmg dah exhausted gilee..nak rehat kejap

btw..i already bought movie tickets for Harry Potter
malam ni nak pegi tgk..seriouss excited!!
huhuhuhu

and i sgt teruja pasal kate and will getting married
diorang dah announce their wedding date: 29 April 2011
so save this date guys
they chose this date, if im not mistaken, sbb 29 April tu hari utk celebrate St Catherine
and Kate is a short name of Catherine
i sgt nak tgk their preps for the wedding..sure gorgeous gile kan
woooo..kate is so lucky!! (for having this royal wedding)
but to be a wife for a future King of England
serious i taknak..n tak mampu to face all the protocols
the do and donts..harus awal2 kne caras ngan Queen
(opss..i tak berangan kawen ngan William tau eventho kecik2 dulu ade la sket2 angan2nye sbb same baya jah..hahhhaa)

btw...they were engaged on the 15 nov
and the prince gave lady di's engagement ring to his princess
chantekkkk tauuu



lovely ring!
so b2bs out there..stay tune dgn their preps ok
maybe bleh amik as reference
kat people.com, designer siap kuarkan potential design utk kate's wed dress

ok..i nak pegi buat report plak ::grin::

4 commentaires:

missbutterfly a dit…

hoi..nk kena ketuk?? hahaha...aku cari gak ko..mane la si amalina nih..tgk2 atia ngn harz jer dtg..huhuu

PurPLe LaDy AiFA a dit…

i cant wait for their wedding!!! kate sgt lovely kan? sungguh layak for william.. what a beauty..!

Amalina a dit…

jaja: hihi tu la..takut kne ketuk :D

aifa: me too..nampak diorang sepadan secocok even tho kate is a commoner. tak sabar nak tgk wedding diorang

tik a dit…

huhuh cik amy.. demo tahu dok... kate nih dr kecik minat prince william.. dekat asrama dia dulu.. poster prince william tebeng kat dinding.. and dlm tv.. diorg interview roomate si Kate nih.. dia oyat si Kate nih memang bercita2 nok kawin dgn prince william.. cita2 nyea tercapai.. sebab tertiba satu course dgn William nih dekat St andrew.