Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

lundi 28 février 2011

Second check up KK

my second check-up kat KK Shah Alam went well, we reached there a couple of mins before7.30, obviously KK blom bukak..tp dah ramai gile menunggu..huhu
luckily, ramai yg datang pasal anak, so yg preggy ade dua tiga orang
so i dapat turn yg ke-3..yeay!dalam sejam setengah, sume dah setell..hehhehe
btw, i had the normal routine, and yg paling ditunggu was time nak jumpe nurse
because nak tanye tips utk puasa (yes..ade 10 hari lagi yg blom diganti)
dan nak tanye psl badan yg sentiasa panas, evntho dok dlm bilik air-cond

nurse ckp, normal je badan panas sbb perubahan hormon
cume klu demam dan batuk yg lebey dr 3 hari..dia soh pegi jumpa dr terus
other than that..dia ckp saya sihat walafiat..baby pon insya-allah sehat jugak
dia siap ckp, berat badan saye pon normal (yeayyy) hehhehehehe

pestu dia tanye pasal susu..i said i minum yg sejuk fresh tu..marigold, rendah lemak high kalsium
she said, yg tu kurang elok sket..sbb dah kne modified banyak
takut ade prob ke ape..
dia ckp better minum susu tepung yg dibancuh
she suggested anlene (which i already bought yesterday) sbb mmg high calcium
dia jugka ckp, susu ibu anmum pon elok, cuma susu tu manis sket..so nanti berat badan mudah sgt naik (seb baekk saye tak minum yg ni..huhuhu)

so skang, saya dah tuka ke susu anlene..yg leceh nak bancuh pagi2..dan i dunt like warm milk..huhuhu tp terpakse lah telann
btw, i started taking Obimin again (already took one before, mase check up kat An-nur, Bangi)
dan betape jakunnye saye sbb saye ingat KK takkan kasi obimin punye, dari ape yg saye bace
gov hospital dan klinik selalunye kasi pelbagai jenis vitamin instead of Obimin
so bile nurse tu ckp yg saye dah boleh makan Obimin,
reaksi spontan saye adelah: Ok, nanti saye pegi beli kat kedai farmasi
terpinga akak nurse kjap sblm menjawab: kat sini pon kami kasi Obimin, tak payah beli kat luar
hahahahha malu gile sehh

tp skang, rase nak beli Obimin Plus pulak..sbb org kate lagi elok..hehehe dan jugak pil kalsium..tak tau ngape nurse tak kasi pil kalsium. any opinion?

2 commentaires:

。+゚o。. Takoyaki . 。o+゚。 a dit…

pil kalsium mmg x provide kt kk..i pon beli kt farmasi.. hihi..
same la kite chek up kt kk shah alam.. yg pack gile tu.. strees..

Amalina a dit…

ooo ye ke..mmg KK tak provide ek..
so mmg kne beli sendiri la ni..ok will do it this weekend=)

KK shah alam mmg pack gile2..klu nak siap awal, mmg kne dtg awal..huhuhu

tp nanti i plan nak deliver kat DEMC