Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

mercredi 6 février 2013

khasiat minyak ikan omega 3 untuk ibu hamil

Saya nak kongsi khasiat minyak ikan omega 3 untuk ibu hamil atau ibu mengandung. Hari tu dah bebel kan pasal kepentingan pengambilan vitamin ibu hamil, ni nak bebel pasal minyak ikan pulak. Ngeee

Seriously, I didnt know that fish oil has a lot of benefits to pregnant ladies and breastfeeding momies. Sebut saja minyak ikan (fish oil) atau omega 3, saya mesti terbayang kolestrol. sinonim sangat kan? it is because, minyak ikan omega 3 adalah minyak baik yang boleh menurunkan kadar kolestrol dalam badan..kolestrol jahat la..klu kolestrol baik tu, tak terkesan rasanya.

However, according to American Pregnancy Association, minyak ikan omega 3 can do more than that.


Untuk ibu hamil, pengambilan minyak ikan omega 3 adalah diperlukan untuk perkembangan saraf, mata dan otak bayi. 
Untuk ibu yang menyusu pula, ianya membantu pengeluaran susu! Surprise! tak tahu plak saye..haha

Dulu mase mengandungkan Hakim, I didnt know about this, till I met my bestfriend who is a pharmacist. Dia yang syorkan saya untuk ambil minyak ikan bile masuk trimester kedua. Tetapi mase tu saya dah kat penghujung trimester kedua kot. So agak lambat sket. Mase tu blom kenal Shaklee (ahaks) so main amik je any brand kat farmasi.

Btw, Shaklee is doing promotion for OmegaGuard, minyak ikan yang mengandungi all types of omega 3 fatty acid, including EPA & DHA. Jangan risau, sumber ikan untuk OmegaGuard sudah melalui pelbagai proses molekular untuk membuang bahan-bahan kimia yang merbahaya yang selalunya ada pada ikan seperti lead, mercury, arsenik, PCB dll. (sebab tu kita disarankan jangan makan ikan laut dalam kerap sgt)


Promotion till end of this month. Harga istimewa untuk set vitamin ibu mengandung, set vitamin ibu menyusu dan set kuruskan badan untuk setiap pembelian OmegaGuard.

Sesiapa berminat, bleh hubungi saya, and jangan lupa bagitau anda adalah pembaca blog Lumiere D'Amour..sebab..jeng jeng jeng  =)

SMS/WhatsApp :019-6656041
Email: lumiere.damour@gmail.com

Aucun commentaire: