Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

vendredi 8 juillet 2011

Kisah stroller

Hehehhehehheee
Tersenyum saye sorang2 klu ingatkan kisah pasal stroller
Sbb kenangannya sgt manis dan indah
As you all perhaps already knew..stroller ni mmg takde dlm emergency list saye
Sbb my sis dah kasi stroller yg dia pkai utk my nephews
Me and hubby sgt2 berterima kasih la kat my sis
Sbb dah dapat mengurangkan budget kami
But as a guy..of course bende yg menarik perhatian hubby saye setiap kali pegi kedai bayi adalah gadgets
And stroller adalah antara barang yg dia akan “pegang-pegang”, “tengok-tengok”, “intai-intai”
Klu bleh test drive, I bet he will do it too..hihihihi
So mase our first visit to LittleWhiz..dia dah jato chenta ngan Quinny Senzz
Mase tu discounted price was about rm1588 if im not mistaken
Saye mmg dah lame jato chenta..tp menyedari kemampuan yg tidak berapa nak mampu (hahaha)
So just pandang dari jauh la
And since then, he started googling about Quinny..dari Buzz to Zapp extra :D
And since then jugak, each time masuk tempat barangan baby, kompem dia akan spend masa bersama stroller..siap tanye soklan lagi kpd salesman..tak kesah stroller ape, Combi ke, Graco ke, SweetCherry ke..sume dia tanye..hehehhe
Last week, balik dari office, kami sampai ke kawasan perumahan kami agak awal..around 6.30 petang
Slalunye kami akan makan malam dulu baru balik (ya ampun..sy jarang masak weekdays)
Tetapi memandangkan ari tu saye berpuasa, so he said, why not kite pegi Jusco Bukit Tinggi..so I said ok
Sampai Jusco, rupa2nya ade sale, termasuklah stroller
And kat situ, if im not mistaken, ade SweetCherry and Graco je kot
Then ade dua tiga design SweetCherry ni lebey kurang cam Quinny
Saye awal2 dah ckp NO to stroller yg bertayar besar..as takkan muat dlm kereta kami yg kecik ituu..huhuhu
And another criteria is stroller tu bleh fully recline..so sesuai utk newborn..dan jugak klu dah besar..budak pon selesa nak tido la kan..
So both of us berkenan kat SCR 8. The thing is..mase tu stock plak abees..yg ade hanya display sahaja..makcik jurujual situ mmg baek gile la..dia ckp weekend ni baru stock sampai..
Balik umah..i asked my hubby..nak beli ke stroller..and he answered..tgk2 ajee..huhu
But last Saturday..after doing our asar prayer, dia ajak pegi Jusco Bukit Tinggi lagi..jeng jeng jeng
And we spent more than one hour depan stroller2 tu..hahha
Sebabnye..hubby mmg decide nak beli stroller..and saye pulak berkenan kat SCR 5 sbb nampak sgt smart n bergaya..(apentah2 punye alas an)

Cume probnye..tayar belakangnye mmg besar..and lipatan stroller tu pon besar..compares to SCR 8 where lipatan nye sgt kecik n compact.
Selepas penat angkut, lipat, bukak balik and test bawak stroller jalan2..hahahhha..we decided to stick to SCR 8..which is suitable for newborn till 4 years..dan jugak nampak more spacious than SCR 5.
seb baek jurujual SweetCherry tu sungguh baek n sabar melayan kami..huhu
So goodbye Quinny..mmg tade jodoh lah dgn kamu..u r too expensive while SCR 8 is 5 times cheaper than u..huhuhu
Now we have red SCR 8 for our little baby..thanks to hubby’s Maybank treats points that we redeemed to Jusco Cash Voucher..so the damage was pretty much small =)


By the way, we bought baby swing for our little baby too..as well playmat
Both were chosen and bought by my hubby during our second visit to LittleWhiz.. seriously, I’m blessed to see him excited doing shopping for our baby..thank you Allah for this jodoh.
*dah tak tau nak shopping ape dah..huhuhuhu


Berminat dengan Set Ibu Menyusu / Set Berpantang / Set Ibu Mengandung dari Shaklee?

 Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:
§  Call/SMS/WhatsApp 019-6656041
§  email: info.vitamin4you@gmail.com
§  lawati: www.multivitamin4you.com

Like fanpage saya : www.facebook.com/multivitamin4you

7 commentaires:

~YUN~ a dit…

waaa..besnye da beli stroller!yg sweetcherry 8 tu blh jd travel system x?tgk design die mcm quinny zapp extra kan?cntiklaaa..

Semy a.K.a Amalina a dit…
Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.
Amalina a dit…

aha..macam quinny zapp extra..hihihi
yg ni tak bleh jadi travel system (tukar ngan carseat utk baby kan?)..dia mmg fix cemtu..and tak bleh tukar facing..cume bleh recline je..and sgt compact bile lipat

yg bleh jadi travel system is SCR5 and SCR6 (dh jadi cam jurujual SCR pulak.hhahhhah)

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 a dit…

amalina, berape jusco bg disc.. jd brp?? nak g tgk gak la.. =) minat gak scr ni

Amalina a dit…

puan dot: hari tu 5% je for 5 days..so tak banyak..tp kami nak pkai jusco cash voucher..tu yg beli kat jusco jugak..huhu..

captain_zed a dit…

hey hey hey dear mom to be=P after reading this post, lega btol rasa.. now i know that there are my kind out there, guys wif weird interest over stroller.. HAH!! i nearly thought that am going through a complete retardation phase.. huhu.. cheers to u both! btw, great choice amalina=) should our strollers bump into each other, nanti bole la kita race kat tesco.. hihi

p/s: sorry for crashing ur page with no introductory

farrah (faraway_82@yahoo.com) a dit…

MIE, LG BEST NNT BILO TGK HUBBY JAGA ANOK.. :)