Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

vendredi 29 juillet 2011

40 weeks.

i mark my 40 weeks of pregnancy today..and still no sign of labour..hehhee
baby behaves normally as he always do
nak tunggu puasa ye sayang?

anyhow..i did my weekly check up last wednesday..
sume baek2 ajee..
berat baby pon tak berubah banyak..still around 3kg
dr norleen kasi chance tunggu sampai 4hb august
then baru buat decision tarikh utk induction..
for the time being, she requested me to monitor baby's movement
10 movements within 12 hours


next tuesday, my parents akan dtg berkampung disini
so i plan, nak start cuti dah kot..
lagipon i dah start mengah2 dah..eventho for a short walking distance..

on the other hand, parenthood expo kat midvalley start ari ni
so sesape yg pegi..take care..bawak mineral water ek..coz sure ramai gile org kat sane
dan utk melancarkan perjalanan shopping anda..bring ur own list of things to buy
klu sempat, survey dulu harga secara online (skang pon tgh sale gile kan)
then compares the price
barang kat expo tak semestinya murah ye =)

last but not least: to mummy Yaya and mummy Yun
congrats on your wonderful newborn boy!

6 commentaires:

PurPLe LaDy AiFA a dit…

eh amalina, you belum cuti lagi ke??? boley pulak ur company bagi cuti lambat2 ek. good luck nnti. semoga selamat semuanya. cant wait for your baby!

Ajan a dit…

Baby nak kua bulan ramadhan tuh.. Kan baby kan~ hehe!

dinashuz a dit…

good luck amalina!!! =) cant wait to see ur baby!!!

Amalina a dit…

aifa: blom cutii..company's policy to give maternity leave after delivery..so before delivery tu kne mintak jasa baik doc utk kasi mc, or use our annual leave...or start maternity leave awal..tp sayang pulakk..huhuhuhu..thanks for the doa dear

Amalina a dit…

ajan:hahah itu lah..nampak gaya nye cam tunggu ramadhan je ni..huhu

Amalina a dit…

dinashuz: thanks dear..just visited ur blog..nice deco!..nanti i nak link to ur blog ek