Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

lundi 4 juillet 2011

update on 36 weeks

Wahhh..dah 36 weeks babe!..9 bulan!!macam tak percaye je

Dub dab dub dab dub dab.. :D

I was so bz last week

Too much of trainings..and too much of meetings

Sigh..nak buek camno..project baru nak kick off

And lagi dua tiga minggu..i wud be on maternity leave

Bos mane tak pening kan..haha

Anyhow..ape yg saye nak update psl my pregnancy ek

Nothing much..cume saye notice baby kurang sket dah bergerak

Maybe sbb dah tak banyak space kot

Sgt2 menunggu my check up this Wednesday

Nak tau berat baby dah berape kg..huhuhu

On the other hand..i am under attack by stretch marks

Start naik mase 8 bulan kot

Tu pon kat bhgn bawah perut

Tp skang ni..kat peha dah ade..kat bontot pon dah ade

Cume tak banyak and kulit tak semerekah cam kat perut la

Dia timbul sket2 je..and kulit still smooth

Fuh fuh..gigih skang nak letak lotion..harap2 berjaye la..huhu

Jari jemari saye dah start kebas2

Especially time tido..bile jari tak bergerak

So when I wake up n gengam tangan..sakitnye sgt terase..huhuhu

Pasal grab bags plak..more or less saye dah siapkan kot

Siap kasi list kat hubby what shud he bring once saye admitted to the hospital

I wont put all bags dlm kereta..sb tanak kurma, botol2 air dan juga my breastpump rosak

So saye tinggalkan je kat umah..insya-Allah nanti hubby tulun amikkan.

Update takde kaitan ngan pregnancy:

As project baru nak start..so first task is buat literature review

And ari tu saye terjumpe papers yg ditulis oleh my lecturers..hahha

Mula2 tak perasan..pestu bile tgk list of authors..nampak Y. Le Guennec and B. Cabon

Terbulat mate tau..hahha..siap bace biography diorang lagi tuu

I was like..fuyooooo!

Miss my student life! And I miss grenoble too..

6 commentaires:

~YUN~ a dit…

sama mcm yun,baby dah tak seaktif dulu,ader certain time je die ligat,stgh orng ckp its normal kan,sebab ruang dah sempit..yeke?hehe!

jom kita sama2 counting days,neves kan? =)

fara a dit…

oh myyy...aku tak suke subjek cabon! le guennec yg mane ek? mcm ingat tp mcm lupe..huhuh

Amalina a dit…

yun: aha..org pon bilang kat saye cemtu..baby kurang gerak sebab space makin kurang..tp mommynye risau jugak takut baby ade prob..huhuhu
neves jugak..tp excited pon adee =)

fara: yg aku buat skang ni takde related sgt ngan cours cabon..more pasal transmission line..mode guide etc..sape dah ngajar kite?aku lupe name prof tu..hahha..yg tak best..cours dia semua aku dah buang ke lautt :( yakin je takkan buat dah pasal wave..hahhaha

yannis le guennec ni yg ckp soft spoken..and il articule bien..rasenye dia yg jaga TP pasal onde dan jugak buat tutorial..search gambar dia..ade kat google..hihihihi

missbutterfly a dit…

mama..baby dah besar watermelon dah!! jgn lupa announce baby kuar nanti..hehe

Amalina a dit…

haa..aku pon baru perasan..terkejutt ok tgk pic watermelon tuu..cam nak dekat sgt dahh..hahah =)

NormaLiza Mah a dit…

SINGGAH2 dan klik2..
kunjung2 dan terjahlah ke laman saya utk klik2....