Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

vendredi 17 juin 2011

Adding new stuffs to my checklist

Entry pendek =D

1) Large square container: untuk simpan botol, peralatan pump yg sudah di-sterilize-kan. Tak tahu nak simpan mane actually..and I ingat I dah nak start sterilize those stuffs. So have to buy a container kot..utk letak sume tu..

2) Alcohol swab: my colleague suggested me to buy the alcohol swab..utk mencuci tali pusat baby..dan jugak supaya tali pusat baby cepat putus..dan mengelakkannye dijangkiti kuman. Selalunya hospital akan kasi..tp kuantitinye sedikit..so better beli je..i just read this blog pasal penjagaan tali pusat bayi.


happy friday.

3 commentaires:

Ajan a dit…

oh. tak terpikir lgsg pasal alcohol swab ni.. hmm.. act tak alert pun. hehe.. boleh cr jugak lah .. :)

Amalina a dit…

me too..till my colleague pesan soh beli siap2..huhu

♥ balkidz_hunny ♥ a dit…

ohh, i ade pikir, tapi cam malas lagi nak beli sbb tau hospital bagi nanti.

tapi, still kena masuk dalam list lah kot :) thanks!

yg container tu mmg nak beli, tp nanti2 jugak. HAHA. sumenya nanti i nie!