Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

mardi 14 juin 2011

trip to littlewhiz

So we went to LittleWhiz on Sunday =D

The shop is situated at Setia Alam

So takde jauh sgt dr our house la

Niat dihati just nak cuci mate jahh

And mmg kami cuci mata pon

Especially my hubby!!

He has been eying on bouncer/swing for so longg

Slalunye, klu kami masuk kedai baby ni

I akan usha bhgn barang2 baby yg basic2

Like diapers, cloths, bedding etc

While my hubby pegi usha stroller, carseat, and bouncer

Men are more interested in gadgets, don’t they? :p

Well those (stroller, carseat, bouncer) are not in our top priority list

So I thought dia nak cuci mata je la

Skali..dia mmg nak beli!

Especially baby bouncer or baby swing

And apparently he is in love with Quinny’s stroller :ngeee:

I love watching his face when he became that excited..hihi

I am overwhelmed by his joy =)

So I wouldnt say no if he want to buy those gadgets, as he never says no to me when I would like to buy something expensive for our baby (or for myself..haha)

But we haven’t bought them yet.

The prices are reasonable and so tempting

But we would like to wait and do more survey

Lagipon, Quinny yg dia berkenan tu utk baby 6 months and above..

Utk newborn kne tambah maxi cosy..which will make a total damage of 2K

Huhuhuhu

So..we still have time to buy it.

As for baby bouncer/swing, my hubby wanna buy it by hook or by crook before the baby is born.

Well, both of us are more interested in baby swing than baby bouncer

And different models (at littlewhiz) are on sale

Harus la rambang mata kann

So kami blom beli lagi..nak usha kat kedai lain camne

p/s: last nite, I saw him googling about the Quinny strollers and baby swing..to get more review about those products perhaps..love u honey =)

8 commentaires:

sweetlavender86 a dit…

littlewhitz agak murah cmpare dgn kedai2 bby yg lain..stroller quinny mcm best knnnn.but the price.ahh pengsan mak.haha..mmg nk ade baby ni mcm2 la nk kene beli..everymonth msti ade je brg nk kne beli.hehe

Amalina a dit…

aha..saye just survey2 online, harga yg ditawarkan oleh littlewhiz murah sket berbanding kedai2 lain..hehehhe

tp mmg btol..mmg ade saje je barang nak beli..ni bukan everymonth..tp every week..hihi

♥ balkidz_hunny ♥ a dit…

alahai, bestnya dapat bershopping ngan suami.
errm, dear little whiz kat area mane kat setia alam tue ekk?
harus i pegi sorang nie. :D

ohh, my quinny!

Amalina a dit…

dear..i tak familiar dgn setia alam..ari tu kami pegi pkai gps :D u can get the address from the website..yg i ingat..i ade lalu kat junction yg ade starbucks, kfc and burger king..huhuhu

fara a dit…

aritu pun kitorang berangan nk p littlewhiz sbb brg dia cam lbh murah..
tp mak aihh..kat setia alam tuh..rs cam sgt jauh dr our place..
harga diskaun yg dia bg tuh..lps
tolak duit minyak..jdk sama je ngan harga beli kat one baby world kat umah..hihihi

Amalina a dit…

fara..omigodd..miss u muchh..buat blogg plsss..update pasal haziq and breastfeeding journey!!..bleh jadi rujukan aku

littlewhiz mmg murah sket compares to onebabyworld..tp dr ampang nak ke setia alam..mmg jauh ok..hahha

tu yg aku blom tarik hubby pegi one baby world..klu dekat..dah lame aku ke sane jugak :D

PurPLe LaDy AiFA a dit…

littlewhiz murah kan? i yang duk penang ni hanya boley shopping online je dr littlewhiz. huhu.

mybbstore time sale ni murah gak. tp kalo x sale die agak mahal berbanding OBW ngan lilwhiz. hehe

untung u hasben tolong2 review barang baby bagai.. hasben i jgn harap. hahhaa

Amalina a dit…

aifa: aha..tuh la..i usha2 online..littlewhiz yg kasi the best price la..

my husband tu..dia yg nak beli..tu yg beria bace review bagai..huhu