Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

vendredi 8 avril 2011

24 weeks =)

dah masuk 6 bulan!! :smile: so another 3 months to go :smile:
so far, i feel good. tak sabar nak bershopping of course
but i already got presents from my sis and sil (thanks a lot)
so rasenye..baju-baju tu..dah tak payah beli dahh kot..huhu

anyhow, my weight is still normal (kottt..sesuka hati jah ckp normal..skali check up, kne bebel..huhu)
perut..err makin ketat je rase.
my belly button dah siap terjojol kuar..normal kah?gerun plak nengok..huhu
betis pulak start rase cam nak cramp..malam2 sebelom tido sy kne angkat kaki ke atas, utk kurangkan water retention..klu tak mmg nampak kaki bengkak
pestu sy semakin mengah..nak gi opis dah semakin malas..opss ape kaitan? hihi

currently, sy still minum anlene waktu pagi, tp tambah milo ngan oat..huhu
dah tak leh nak telan susu sahaja, maybe sebab it is warm milk
tp sungguh rase loya (even though anlene tu manis2 la jugak)
so my daily breakfast is susu milo+oat dgn dua keping wholemeal bread sapu kaya n butter..kadang2 tu 3 keping :D

saye pon dah rajin letak anti-strech mark oil kat perut, thighs and breast
since 5 bulan lagi sebenarnye..days and nights.
so far, blom ade ape2 mark lagi..alhamdulillah.

cant wait for the next check up..nak tgk kedudukan plasenta camne
i read one of our bloggers, Jihan, yg ade prob mcm saye, plasenta dia dah pon naek..alhamdulillah, so happy for u =)

okie dokie..have a nice weekend mommies-to-be =)

6 commentaires:

jihan musfirah musa a dit…

thank you dear...jihan doakan amalina pon macam tu yer...insyaAllah ti jgn luper update lg yer boy ker girl hehehe..;)jihan pon malas sgt nak g kejer huhuhu...
susu pregnant pon leh dicampor dgn milo n oat jihan campur dgn nestum hehehe...

~Yun~ a dit…

dear,samela kite,yun pnye belly button pn da terjojol,scary tgk,hehe~

alhamdulillah,bile dgr gud news from jihan,hopefully same goes to me,harap2 plasenta da naik by dis month..takutnye..

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 a dit…

breast pon bley ade stretch mark ke?

Amalina a dit…

jihan: ari tu scan baby boy..hihihi..thanks for the doa =)

yun: hihi u punye belly button pon cemtu ek..so normal la kot..smlm dah kerisauan dah bile tgk belly button obvious terjojol keluar..huhu..tak tau la camne bile perut dah betul2 besar nanti..insya-Allah..plasenta kite same2 naik =) aminn

puan dot: aha..my friends ckp gitu..sbb ade yg dr cup B jump to cup D..huhuhu..so dia soh letak kat breast jugak

cik yaya a dit…

ko nak tutup blog?apakah?
kali ni tak IF dah.dah kompem dah kekeke.placenta aku pon terus naik,siap dah nampak laluan utk baby keluar dah.mcm erghhh cepatnye masa berlalu, gituh.haha.

maybe kena jgk glucose challenge test next month.boleh bengong minum air gula tu.

pastu aku dah cucuk tatanus.sakit oi.bai HAHAHA

Amalina a dit…

bukan nak tutup..nak turn off kejap..sbb ade org gile tak puas ati ngan aku..hahha but at last, aku pk..pegi la mati mokcik oiii..huhu

so a boy ke yaya?hahha..tak bleh nak berbesan.ecehh

plasenta ko pon naik jugak ek..alhamdulillah..aku nye check up akhir bulan, so akhir bulan baru bleh tau..mintak2 le naikk jugak.

klu kat KK, org kate air gula sungguh tak beh..tp klu kat private..siap ade flavour gituu..bleh pilih2..hahha

wooo..tetanus sakit ek.aku nak plan amik mc terus ahh..haha..kne amik dua kali kan?