Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

mardi 19 avril 2011

update: here and there

tak tau nak start cite dari mane..too many things happened in a very short period
and my hormon level has gone up and down ever since
ni pon takde idea nak update, cume tgn gatal nak menulis and nak bercerita and nak meluahkan perasaan..
owh no no no..i will not allow any luahan session dlm blog ini..as i always keep my feelings hidden.. ::wink::

1) went to my sis's at alor setar, to pick up all my boxes..i asked her a few baby stuffs when she was in the uk. the trip was tiring, my legs were awfully swollen (sampai nak lipat jari kaki time semayang pon tak bleh)..however i enjoyed meeting my family (my parents were there too). thanks tik for the presents and help..nanti ore bayar :D hehehhe

2) warehouse sales are coming, started with Pureen this weekend. I am not sure nak pegi ke idak..as bende yg I cari maybe wipes, detergent and bottle washer. Baju dah cukup kot..terlebey cukup, thanks to my family yg awal2 dah kasi hadiah..hehehehhe

however, i am looking forward to the next warehouse sales (kat stadium melawati and mid valley) sbb saye rase harga barang2 baby maybe lagi murah kot. so dgn gigihnye, saye cari dan list down semua barang2 yg saya nak. nanti nak shopping bleh terus compare..hehhe call me cheapskate if u want, tp saye suke buat plan and budget =)

so memandangkan saye tak pnah pon survey harga barang kat mane2 kedai (selalunye just masuk, tgk, pegang2, komen, then blahhh..hahhaa), the only source that i cud have was internet. antara online store yg di intai were:

www.bbstore.com
www.littlewhiz.com
www.susuibu.com
www.manjaku.com

dan sy jugak refer kat harga yg cik puan fara letak utk barang2 yg dibelinya =)
klu nak list harga ni, sile email ye.

3) tgh hari td baru usha satu nursery kat taman putra puchong..dekat la jugak..15 mins gitu dari office. not bad..tp kami blum decide lagi. tp at least rase lega sket la

4) hormon level dah makin tak menentu..sy mudah terase, tersentap, tersentuh, risau, pestu nangis..huhu..seb baek naik angin nye belum lagi..dugaan btol. seb baek en suami sayang tu sabar melayan.alhamdulillah.

5) makin kuat makan..hahahahha..this month dgn jayanye berat saye naik 3 kg..abih le..check up ari khamis ni..kompem kne tego ngan nurse.

6) dah buat appointment utk detailed scan on the 30th..mase tu insya-Allah dah 27 minggu..harap2 semua ok.

7) my appointment dgn gynae DEMC was canceled, sbb gynae tu ade hal..and nak reschedule balik punye la payah..sbb gynae tu bz..timetable penuh manjangg..so sepatutnye jumpe 30.04, kne tunda kpd 18.5 :( i dunt blame demc or the gynae..tp rase sungguh keciwe (ok salah kan hormon saye..hehe)

8) tgh mencari info about breastmilk, and expressed breastmilk (EBM). tak tau pulak susah juga ye nak menyusu..dan nak handle EBM ni..saye nak manual plsss! (habit seorang engineer yg mmg pepehal rujuk kpd manual :D)

4 commentaires:

Raieza Hanim R a dit…

hello boleh share tak dates yg warehouse sales barang babies ni? thanks :)

Amalina a dit…

bulehh sgt =)

* Pureen warehouse at pj on the 23-24th April
* Mom’s n Baby expo at stadium melawati, shah alam on the 29th April – 1 May
* Moms n Baby expo at Mid Valley on the 6th-8th May

happy shopping!

ryy.han a dit…

klu tak de nak beli baju kat pureen warehouse sale tu blhla pegi 1st day ptg2 or maybe 2nd day..sbb pagi2 1st day tu jem giler..
penah pegi 1st day tp dlm kul 3 ptg pun jem gak sikit2..nasib mmg xde nk borong baju bajan pun (lebih kpd nk top up2 pe2 yg xcukup)

Recommended to get "Panduan Penyusuan Susu Ibu Bagi Ibu Bekerjaya" harga dlm rm10 je..its compact and handy book..topic dlm buku tu ada i list out kat my blog..leh cari buku tu kat fabulousmom, so on...the rest refer kat forum/ blog ibu2 bf (just gogel around)

Amalina a dit…

ryyhan: saye tak pegi ponn..sbb rase cam tak berbabloi klu setakat nak beli wipes and bottle cleanser..huhuhu..lainle klu nak beli berkotak2 utk stok

owh thanks for the recommendation..rasenye pnah nampak buku tu kat MLO..nanti nak pegi beli..many thanks =)