Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

vendredi 11 mars 2011

Alhamdulillah..rezeki baby

My mood is not really good this morning..
Maybe sbb badan dah penat sgt kot..
Dan tgh pk pulak esok nak kne gi kuantan..ahad baru balik
Isnin dah kije..terus rase nak pengsan

Ntah lah..since being pregnant ni..i really treasure my weekend
Mase utk merehatkan badan
Weekdays mmg rase sungguh penat
Last week, me n hubby almost sampai lambat ke opis
Sbb I ingat ari jumaat tu adalah Sabtu, buleh?huhuhu
Dgr je alarm, terus tutup, siap ckp dlm ati, ari ni sabtu daa..hahhha
Seb baek 30 mins later tersedar balik and my brain worked better..huhuu
Ari ni pon nyaris nak terbabas jugak
Seb baek teringat temu janji nak gi shopping baju org mengnandung with my colleague
Klu tak sah2 sambung tido tadi ::wink::

Owh yes, I haven’t bought any pregnancy cloths pon lagi
Ni first time nak beli..memandangkan weekend ni nak travel
And perut dah besar..seriously tak tipu
Siap colleagues I ckp, perut I ni macam org yg pregnant twins
Huhuhuhuhuhu
Ok akhir bulan ni I check If betul ke tak telahan diorang tu
And jugak nak check gender..tak sabarr =)

Ok dha stop merapu..
Actually I nak cite psl kad Touch n Go
I think most of you already aware pasal rebate 20% tu kan
Before ni I tak amik pusing sgt (Eventhough awal2 dah pegi register online my TnG card ::ngeee::)
Sbb utk dpt 20% rebate, u have to make 80 transactions per months
And I dok kat bangi mase zaman bujang dulu, kije kat cyberjaya
Ape sgtt lah toll yg ade (takde tol pon sebenarnye hahahha)
Paling koman pon, time weekend, merempit ke shah alam utk berdating dgn en suami…hehehe
So mmg tak pnah reach pon 80 transactions tu

Pestu..bile dah kawen, kami pindah ke kota kemuning
Penggunaan tol makin bertambah..dan jugak duit yg kami laburkan untuk mengkayakan pihak PLUS pon bertambah ::nanges::
Hari2 pakai ELITE utk pegi opis..and yet tak cecah jugak
Max pon bleh pegi 50 to 60 je

So what we do is..utk balik umah..kami lalu SKVE, then baru masuk ELITE..hehehhe
Transaction bertambah, Harga utk tol still same, distance lebey kurang..and scenery kat SKVE sumpah chantek
Rase macam balik kampong..huhuhu

As a result, bulan ni kami dapat rebate!! Sukaaa!!
Mase check online tu pon mate saye terbuntang terkejut tidak percaya..muahhaha
Sbb jumlahnye bukan sket ok..boleh la lepas tol 6 hari pegi balik ke opis!
Alhamdulillah..rezeki baby =)

Ok..tu je nak cite..bubye

Aucun commentaire: