Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

jeudi 24 mars 2011

Check up (22 weeks)

Ari ni pegi check up utk 5 bulan..
tp bukan kat KK shah Alam dah..
sy mintak transfer pegi KK precint 3 putrajaya
sbb tak ramai orang dan jugak lagi dekat dri opis (tak payah nak ngulor lame2 :D )

KK kat situ ok la..kecik but mmg tak ramai
relax je menunggu..tak sebising dan sepadat KK shah alam
nurse pon ok

results:
bp normal as usual 99/73, tp nurse tu cm terkejut sket..siap tanye normal ke rendah cemni.. tanye if sy ade pening2 tak..huhuhu..mmg bp saye slalu rendah cemtu..tak tau kenape..ade skali tu 90/60 pon ade :D

hb pon ok..11.6, tp preferable 12 la kan..so kne gigih makan kerang lagi..tu pon smlm, dah bantai nasi lemak sambal kerang for diner..hihihi

berat pulak..eheeemmmm..tetibe perut memulas bile sampai ke klinik tadi..pegi menunaikan hajat dulu baru timbang, so total berat naik bulan ini hanyalah 1 kg jee..hahhahhaa tersenyum simpul saye kat nurse tadi..muhahahhaa

ingat ari ni bleh scan baby kat KK..tp nurse tak ckp pepe pon psl scan :( tp dpt dgr heart beat baby la =) and next check up, kne amik suntikan tetanus! erkk..takutttt!

3 commentaires:

Lala a dit…

so comey!!! dah 5 bulan!!!

Amalina a dit…

mmg saye comel ::wink:: hihihihihi

~Yun~ a dit…

bes kan bile dgr heartbeat baby.. =)