Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

mercredi 30 mars 2011

Start to plan...

I am entering 23 weeks!! Cepat je mase berlalu kan. Baby pon makin galak tendang2 manje skang ni..selalunye waktu pagi dan petang..siap bleh nampak perut bergerak2..hihihi..sure saye akan tersenyum sorang2 or tergelak kecik bile tgk perut tu bergoyang..love u hon !

Semalam lagi kelakar, me n hubby kne gi training the whole day..tak sempat nak breakfast, lgpon kat tempat training sure ade sediakan tea break at 10 kan..ingatkan perut ini bleh tahan..tp kol 9 tu saye dah rase tak sedap badan..kepala hanyut jee..baby plak makin galak dok tendang2..sampai saye rase geli2..huhu nak duduk pon tak selesa

Lepas makan, baru dia stop..sian baby, slalunye ur mom makan kol 8pg..tp semalam lambat sket..sorry dear

Anyhow..skang ni saye dah start2 plan..merangka ape yg kne dibuat

1. Buat appointment ngan DEMC: disebabkan ade masalah uri tu, kami decide utk terus jumpa pakar and buat check up kat DEMC terus. Before ni ingat nak tunggu 7 bulan baru gi sane..huhuhu..tp still nak continue kat KK jugak utk tetanus

Status: done, appointement on the 30th april, which is on the 27 weeks

2. Book utk antenatal class kat DEMC: done. Class on the 22nd may (31 weeks..err cam lambat pulak kan I attend class ni..sepatutnye 7 bulan dan pegi dah)

3. list down all the warehouses: so far baru ade 3

  • Pureen warehouse at pj on the 23-24th April
  • Mom’s n Baby expo at stadium melawati on the 29th April – 1 May
  • Moms n Baby expo at Mid Valley on the 6th-8th May

4. List down barang2 yg perlu utk baby and mommy: yes..barang mommy kne ade jugak tau..especially utk pantang..like thick socks..serious tak terpk nak beli until tgk mak sedara pakai mase pantang.

Status: almost done

5. Pegi umah my sis at Alor Star: she just came back from the uk..nyempat la ari tu order sedikit sebanyak barang2 baby..so kne gi amik before I tak larat nak berjalan..huhuhu.

status: tak tau lagi nak gi bilee..uhukss

6. Cari Daycare: masih buntu!!!!!

Ok itu jah kot ::grin::

5 commentaires:

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 a dit…

amalina- buat la list brg2 baby yg u nak beli.. i ni masih terpinga2 nak beli ape.. share ya.. =)

~Yun~ a dit…

dear,yun pn bru 23 weeks hari ni..same la kte kn?hehe~

yun pn tgh jot down nk buat ape,checkup kat hospital,antenatal class and etc..nti da list down brg baby blh share2,yun pn xsiap list down lagi.. =)

Amalina a dit…

puan dot and yun: saye dah buat list..ade kat atas ni ha..click kat baby check list =) tp blom complete lagi..nanti saye update =)

ettyzukhair a dit…

amalina...curik babylist boleh???nak lg segala list...u sgt rajin...hehehe

Amalina a dit…

hahha..sila curikk..list ni pon, i buat lepas combine list yg i dapat dr my colleague and yanie =)