Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

lundi 9 mai 2011

So gurls..how was ur shopping kat expo midvalley?

Jmpe sume barang yg dicari?hehhee

I didnt go there yesterday evening..because i was tooooo tired

After balik dr expo jumaat mlm tu..mmg kaki bengkak sgt2

And dehydrated..and kelaparan..tu pon dah bantai kfc dah before balik

On Saturday pulak..we went for my detailed scan appointment

Alang2 kat seksyen 7..haruslah makan nasik Hakim dulu kan

My hubby’s fav..and skang dah jadi my fav jugak

So before scan, dah makan kenyang2

So baby pon behaved je mase scan..siap tidoo lg haaa in the middle of the process..sonograpgher tu kejut pon dia buatt derrkk jee..hihihi

Alhamdulillah baby sehat..perkembangan dan pembesaran baby ok

Tulang belakang ok..insya-allah takde prob spine bifida tu

Mata hidung mulut kaki tangan sume ok

And I am glad that my uri dah naik..skang dah distance 3.15 dr OS

Ya Allah..alhamdulillah sgt..harap2 naik lagi ye

We did 3D..so bleh tgk raut muka nye..yg iras muke ayahnye..handsome like his father..huhuhu

Takde sket pon raut muke cina..

And confirm mmg boy, insya-Allah

Baby’s weight: 1.23kg

We heard his heart beat..first time utk hubby

And siap bleh dgr dia hiccup..hihihi comey jah

Tersedu sbb umi makan nasik mamak ye sayang?=)

Once we were done with the scan, we went to Empire to meet Pn Butterfly

I ordered oreo truffles..and seriously sedap

Masuk dlm kereta laju je bukak kotak and terus makan..hahhha

So klu nak, sile order ngan dia ok

Murah dan sedap!

Pestu, my hubby asked me if I was willing to jalan2 kat subang parade

Of course la!!

Went to parkson, as I said, ade sale utk bonuslink card holder

Pestu tgk plak barang2 baby yg comel2

Ape lagi..terus pegi register utk bonuslink

Siap redeem treats points maybankard

Dapat le cash voucher parkson utk bershopping barang baby ari tu

Another 4 hours spent for shopping..haruslah balik kaki bengkak lagi

Tu yg ari ahad tu..dok senyapp je kat umah

Hubby je rajin kuarkan babycot from the stor

And he did some cleaning (thanks sayang)

While saye banyak rehat..hehehe

Tapi of course la masak for lunch n cuci dapur =)

So that’s my weekend..

Hehhehhe

p/s: sorry saye takde gambar nak letak..eventho gambar2 shopping

sbb 1. malas nak amik gambar..hhehehe 2. pestu malas nak transfer ke laptop 3. err sometimes, it’s better to keep our private life/things to ourselves..i tried to be as anonymous as I can in this virtual space =)

8 commentaires:

cik yaya a dit…

alaaa siap sedu comel gila hahaha
mine was 1.1kg,dan aku hanya gain 1kg since last month dan escaped from glucose test!!kahkah so long air gulaa.booo

tak p kl pon sbb laki keje pastu kt sini punya bnyk sales mothers day.sume pon 50%..huehuehue ni pon tak abes lg shopping.

wei ko kt kelantan nti sampai bile?lepas raya blk kl dah?

PurPLe LaDy AiFA a dit…

baby cot amalina beli brape ek? and dekat mne? heee, nk budget2..

Amalina a dit…

yaya: itu lah..dr pon siap gelak2 kecil..huhuhu
wahh ko gain 1kg je?syabas mekk!!..aku tak tau le brape dah aku naik..dh jadi yoyo..ari tu turun kejap..pestu drastically naik ari ni (aku nak blame coklat yg aku beli ngan jaja tu..hahahha)

aku pon blom abis shopping..ari tu kat expo grab yg basic2 n murah2 je..bulky stuff like tilam ke..bedding set or pum..aku tunggu mega sale plak..hahahha

maksud ko berpantang ek?err entah lee..klu aku bleh gagah independent handle baby sensorang..rasenye lepas raye nak cabut balik kl dah..takkan nak berjauhan lame2 dgn hubby..sengkek le nok bayo tiket katubang every weekend..huhuhu

Amalina a dit…

aifa: babycot pinjam our auntie punye..hehehehe anak dia sume dah besar2..so tak beli la =D

jihan a dit…

alhamdulillah uri amalina dah naik...happy for u..;)...baby sgt comell boleh tersedu plak..mesti bestkan dapat tgk 3d punyer jihan pon tak sabar plak hehehe..;p

Amalina a dit…

jihan...alhamdulillah..legaa rase bile tgk uri dah naik..thanks dear

best tgk gambar baby 3D..bleh tgk raut muke dia cam sape..hehehhe..tp baby kne behave la..takleh main semunyik2..huhu my baby tunjuk muke kejap je..pestu dia tido..so dia semunyikkan muka..huhuhu

cik yaya a dit…

aku pon terkejut naik 1kg je(tu pon 400 gram berat baby,so basically aku naik 600gram je---->mula dah HAHAHA)

chocolate jaja tu kalo tgk dlm gmbo pon terasa kenikmatan dia apa lg ko dah hadap huu..nasib jauh dgn aku hehe

lepas raya aku blk kelantan kot.maybe aqiqah pon buat kt sana sbb PIL dah lama tak buat kenduri kt sana.tp tak confirm lah lg.
weh,babycot ikea oke ke?

Amalina a dit…

ehh ko berpantang kat kltn ke?ur fil org kelate ek? belah mane?heheh manyak soal plak

err perabot ikea aku tak berani nak beli..sbb senang roboh aka takde kualiti sgt...huhuhu