Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

mardi 6 juillet 2010

candles

i nak sgt beli lilin2 ini!!!







source: mr google

i cant remember where was the first time i saw them, rasenye blog kak Shaja kot..
mase mule2 tgk tu mmg nak nak sgt order..tp hampa sgt sbb tak meet min order
i just nak order in a small amount..nak kasi as favors utk kawan2 rapat yg hadir to my wedding..dan jugak utk decorate bilik nanti..
sure cute kan nampak lilin2 tersusun kat atas meja sebelah katil..or kat atas meja mekap
but yeah..most of website ckp nak min order of at least 10.

nak beli sepuluh utk setiap satu..bangkrap la saye.ngeee
but i didnt give up..
i usha international online wedding shop..gigih tau mencari kot2 dapat la kan
dah tak ingat website2 mane yg i tgk..but what i can remember is, ade satu website ni, min order is 2..harga pon tak jauh dari harga local
but yg tak tahan is shipping cost sgt sgt sgt tak berbaloi.
if im not mistaken, utk barang yg i order tu roughly dekat 15 USD, then utk shipping kne bayar dekat 40USD

sungguh tak berbaloi kan?harga shipping is like 3 times harga barang..wohoooo..i was not that desperate. so i pendam je lah hajat di hati

then ianya kembali berbunga bile my bro kne anta pegi us =D
ingat nak soh dia order and post kat umah..

tp...






i jumpe this website wedding gift shoppe, actually my sis yg jumpe behind a wedding favor yg dia dpt from a wedding, and dia bg link kat saye soh intai
and i tak nampak word "min order" anywhere kat bhgn lilin tu..
but i did send an sms to the owner utk tanyakan pasal tu

if sume ok, mmg i nak order lah..yeay =)

update: just received an sms from the owner, she said there is no min order, YEAY!
and if order manyak, dpt kurangkan lagi harga

hurmm..now im thinking, maybe i shud give one of these candles kat kawan2 blogger yg datang kat wedding sy nanti, ade mahu? =)

5 commentaires:

suriadzul a dit…

hi lina.....yups2..sgt cantik kan lilin ni..cute jer....p 2 la..mahal...heheheh...bila weddg u?

suriadzul a dit…

hi lina.....yups2..sgt cantik kan lilin ni..cute jer....p 2 la..mahal...heheheh...bila weddg u?

PurPLe LaDy AiFA a dit…

nakkkk! nakkk!!! dont forget to invite me keyh? =)

Cik Belle a dit…

ai pon nakk nakk nakk. haha. dear, banyak lagi online shop kat malaysia ada jual candle ni.. maybe ada yang boleh meet ur min order tuh... jgn give up, pasti bole jumpa! =))

Amalina a dit…

sue: wedding saye mase hari raya nanti =) itu lah..lilin tu sgt cute kann

aifa: okie..u r in my list =)

cik belle: nanti dtg la..besut tu dekat je :D aaa tuh la..baru jumpe blog yg tade min order..check kat latest update dlm this post