Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

vendredi 16 juillet 2010

dulang hantaran

i have been doing the gubahan since end of may
and till sekarang masih tak siap2..huhuhu
actually, saya membuat gubahan utk kedua2 belah pihak
of course saya nak buat sendiri utk belah saya
and i voluntary nak buat utk mon prince charmant side

but pls dunt get me wrong..
i bukan nak sibuk2 kacau persiapan sebelah sane
cuma i mmg suke gubah2 ni..i have passion (walaupon takde creative mane..ngeee)
and dr upah kedai dan membazir dekat seratus ringgit utk satu dulang je
kumpul duit tu and labur kat barang hantaran instead of dulang lg bagus)
baik i hulur tgn membantu kan (dgn harapan FMIL will love me more) :D

but of course ade yg org tak suke la kan
dia anggap saye macam kuli batak of the other side
sedeyyy tau bile org mengata macam tu
serious ianya tak menyusahkan..and i kinda release all my stress bile saye sibuk mengubah
khayal dlm dunia sendiri gitu..
wtv..people love judging wtihout trying to understand

btw..when i came back to kb few months back,
i ade la buatkan satu sample gubahan for each side
according to my FMIL, she likes the color, but it was simple
so she asked me to have a look at Megalace as ade satu gubahan tu yg dia berkenan
we went there straight away, analysed the design, camne nak buat n bahan ape yg sy perlukan, then terus beli situ
seb baek dah jd member, so dpt 10% less, yeay!
and guess wat, i tnaye staff situ, berape upah dia amik utk design macam tu..
dia ckp rm75 each..
and i kire berape mon prince charmant habiskan utk beli bahan2 sume tu..harga kos nye just rm30 je..phewwww...we save a lot!

and same jugak gubahan utk my side punye, my mom pon tak berkenan..huhuhu
so dia suruh buat yg baru, something yg lebey cantek, unik, elegant dgn segala kriteria yg bersesuaian.
cume she didnt mention jenis macam mane yg dia nak
tp soh i usha SSF..erkkk barang situ mahal seyyyy
and because of that..i mmg takde idea nak buat gubahan macam mane yg boleh memikat hati my mom
until cik belle tunjuk pic ni kat her blog


from arma wedding couture

sy mmg jato chentaaa..

btw, i dah siapkan bantal tu..as for the deco, i tak tau lagi macam mane..still blank2
if nak betul2 chantek..i have to use fresh flowers..cume i tak retiiiiiii
shud i buy sponge utk fresh flowers tu?macam mane nak letak atas bantal tu?tak basah ke nanti? these are some questions that i have in my mind right now

and if i use artificial flower, i still tak berani nak beli anything..takut my mom tak berkenan ke ape
yes..i am a person yg akan tanye if mama setuju ke idak
it is my wedding, i know, but what is the purpose if sy sorang2 je yg enjoy, but my mom is left heartbroken sbb tak berkenan ape yg i pilih?
mmg pening nak handle sume ni..stress pon manyak..ade jugak time sy nangis tension bile my mom said no..but dear..deep in my heart, i know my mom wants everything to be perfect for my wedding
and selalunya, pandangan org2 tua ni mmg ade benarnye =)

and oleh kerana itu, sekarang ni, sy just siapkan gubahan belah cik abang dulu,
baru siap satu, lagi 8 to go
sorry i cant put the pic yet
nanti basi plak..hehehehhe
belah sy mmg sy still tade idea nak buat macam mane..malas nak pk lg..nanti lagi manyak jerawat keluar..sighhhh

6 commentaires:

Cik Belle a dit…

=) exactly like what ive been through masa tunang itu hari.. banyak kali jugak tension with my mom, lepas tu nangis. hahaha.. tapi, betul, ikut cakap dia ada banyakkkk betulnya! tak rugi la. hihi.. all the best dear!

owh, pasal nak guna fresh flowers tuh, yerps, u kene juga guna span basah.. florist ada jual.. jangan lupa rendam 12hours before nak guna. dia ada bekas/tapak untuk letak span basah nie. tanya aja florist tuh.. otherwise, u may use aluminium foil.. balut span basah tuh, tak nak die basahkan barang hantaran kan.. nak lagi kemas, boleh ikat dengan dawai keliling span basah tuh..

panjang pulak i bebel kat sini. hahaha.. boleh punya. buat research lagi.. insyaAllah, boleh. =)

Amalina a dit…

thanks belle for the wish, as well for the info..tetibe rase nak pkai fresh flowers

tp rasenye for that, i kne cari back up utk jadi tukang decor, takut2 la kan panik pade hari akad nikah tu (sy kawen mlm) tgn tetibe kaku tak mampu nak buat ape..haruslah ade org yg sanggup mengambil tugas :)

p/s tik, sanggup dok jadi tukang decorate hantaran ngan ore?heheheheh

PurPLe LaDy AiFA a dit…

same with me amalina! even though i buat 3 hari before majlis, my mum pon bisin2 skali bg pendapat. sbb i gubah depan die, biler x berkenan, die ckp on the spot suruh ubah..so i pon tukar segala2nya.

my advice, ikt je ckp org tua, insya allah, majlis lebih diberkati. hati mereka sentiasa kena jaga, majlis kita, majlis mereka juga.. =)

Cik Belle a dit…

dear, check this: http://www.jimiali.com/galeri/galeri.html

ada satu baju tu macam baju nikah u. cantik la nampak dalam gambar! =)

Amalina a dit…

aifa: i share ur thought. thanks.. mmg hati diorang kne jaga..otherwise kite snediri pon tak rase best kan =)

belle: thanks dear, nanti sy pegi intai =)

tik a dit…

cik amy.. huhuh takdok hal.. kawe dgn rela hati mengambil tugasan tuh.. huhuhuhu...