Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

vendredi 23 juillet 2010

Pomander Ball: Part II

ingat lagi psl my entry yg berangan nak buat pomander ball?
and u guys suggest pegi cari barang kat Sinyin sbb murah
thanks a lot babe..sbb barang kat situ mmg murah gile ok =)

btw..last weekend, I dah pegi sane n beli barang yg diperlukan
utk buat 1 pomander ball..kire baru nak test la kan
and balik tu terus buat..not bad jugak
tak susah pon..just kne rajin melipat..huhuhuhu

tp this week, i jumpe satu lagi blog yg tunjuk camne nak buat pomander ball
which is this one (brideinmaking)


pomander ball dia pon cantikk
and bahan2 yg dia pakai tu semua i dah jumpe la
because bunga tu actually i ade beli utk decorate dulang hantaran utk my fiance's side
cume in white je la..
yang dia pakai tu kaler merah
ehemm ehemm..rase cam nak buat yg ni pulak
nampak lagi senanggg ..hahahha :D
and my sis dah setuju nak meneman sy pegi jln tar this weekend
dan nak menolong buatkan pomander ball..yeay!

6 commentaires:

mysarah a dit…

yg u dah buat tu bukan pakai bunga yer?

Amalina a dit…

tak..yang i dah buat tu pkai tissue paper..dan lipat2 and ikat biar jadi bunge..yg ni pkai bunge dah siap :D

si kecil a dit…

amalina: tolong tgkkan bunga2 kaler purple plum ada tak..boleh tak..hehe..

PurPLe LaDy AiFA a dit…

buat gn flower lagi senang rsnye.. cucuk2 je ats ball tue.. comey la pomander.. hehe

tunjuk la pomander yg you dh buat...nak tgk.. =)

cik yaya a dit…

rajin nyeee..aku buat diy pomander ball masa tunang.huhu.lps tu utk wedding dah mls nk diy.

aku mmg org plg tak gigih.kagum lah tgk org rajin diy.huk

Amalina a dit…

si kecil: okie dokiee =)

aifa:itu lah, buat pkai bunge dah siap lagi senang..hehhe..ok nanti dah siap i tayang kat sini :)

yaya: mase tunang aku cincai gile..tu pasal time kawen ni aku bantai habis-habisan..buat mane yg mampu buat:D