Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

mercredi 14 juillet 2010

DIY pomander ball

ok..i got two options..either beli paper lantern, or beli pomander ball
both of them are expensive, according to my survey, roughly it costs rm10 each
and saye nak pkai banyakkkkkkkk (min 20)

so i ingat nak DIY pomander ball
jumpe kat blog huda this link


chantek n sweet je i tgk
so berangan nak buat sendiri la

and few days back, i pegi la nilai 3 utk cari bahan
and guest wat..the smallest styrofoam ball costs rm3..
klu size yg macam dlm pic, dah rm8
tak campur tissue paper n ribbon lagi
and i did the math, hurm harga lebey kurang je ngan paper lantern
i think i just have to forget about DIYing the pomander balls ::nangess::
lagipon i still tak jumpe the place where i can get tissue paper ::nanges lagi::

or perhaps any of u guys know where i can get cheaper styrofoam ball and stuff
or cheap paper lantern
my colour theme shud be limegreen, soft yellow and white.

6 commentaires:

Yanie a dit…

i love the color babe... sweet je kan... green, ada peach sikit... so so in... tapi rasanya tak ramai orang buat for this year... maybe macam susah kot nak dapat material kan? Tapi kalau dapat buat memang cantikkk... sangat sangat

mysarah a dit…

bola kecik tu ada jual dekat Semua House kedai SinYin. my friend baru jer beli. but sorry my fren pown dah lupe harga dia. tapi memang cheaper la. yang palik kecik just RM1.++ kot. jimat sikit tak perlu jauh2 sampai ke Nilai kan :)

PurPLe LaDy AiFA a dit…

wah, rajin! my wedding aritue bukan main susah lagi nak cari foam bulat tue.. kecewa xley nak DIY pomander sendiri.. hehe

Amalina a dit…

yanie: totally agree with ya..suke sgt combination color tu =)

mysarah: owh dear, thanks for sharing the info..im so going there this weekend

aifa: i've too..klu tak, mmg tak dpt fit dlm budget i yg secipot ini

Nurulhuda|Adlie a dit…

aah, amalina, ape nickname ko? panjang sangat la amalina, hehe..

sama mcm mysarah, sinyin semua house ada, g beli g.. aku bl kat situ gak aritu.. tak la mahal mcm kat nilai tu rasanya, n ko kl kan, lagi dekat.. :)

Amalina a dit…

family aku panggil aku amy :D

ok, weekend ni jugak aku pegi cari kat sane..thanks huda =)