Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

lundi 19 juillet 2010

RDV, baju, songket, spa, pomander ball..owhh sy sungguh penat

My fiance sepatutnye pergi ke Penang with his siblings in order to visit his little bro kat sane, dan jugak to visit their relatives and pass the invitation cards. Therefor, I set up some rendez-vous, which didnt need his presence, and I asked my bff, Laili to accompany me. I always need second opinions, and she's really good on it. =)

But poor mon prince charmant, his trip was canceled, thus he was left alone for two days and agak tak puas hati sbb i berseronok dgn laili =D
I had several rendez-vous (rdv) for the weekend.

1. Zaza, Saturday, 10am, Ampang Point
Firstly was with Zaza because I would like to add some pearls to my nikah outfit. You know about the gold shining beads yg i tak suke kat baju nikah tu. So instead of tempah baju lain, I tanye Zaza if she cud add something in order to make my baju nikah becomes "normal" with a small tiny budget. And she said yes. So the rdv was set at 10am kat Ampang Point. The prob was, both of us had never been there before, and dua2 ingat Ampang Point terletak kat ngan persimpangan jalan ampang-jalan tun razak (which is Ampang Park la kan). hahhhaa. So we were 20 mins late, and i didnt hear when Zaza called. So she thought it was canceled and bersiap utk ke Shah Alam. Luckily, she said dia tgh isi minyak when i called her, and sudi singgap kejap kat ampang point. fuhhhh (lain kali google map ok). We met for about 5 mins, and I briefly explained to her my prob. Zaza is really a nice person. Walaupon tgh rush segala, masih mampu tersenyum and talk. Kadang2 org bile rush terus moody kan (like me..hehehe).

2. Baju Songket Supplier & SinYin, Saturday, Jalan Tar
At 10.30, we headed to Jalan Tar. We went to this supplier baju songket utk tempah my baju songket untuk my reception. Kain songket tu utk sepasang, skali ngan samping, tengkolok and selendang. Insya-Allah baju kami siap within a week. As for selendang, I terus amik sbb nak kasi kat Hawa utk sample kain. My rdv with her was at 2pm, so sementara menunggu, I pegi kedai Sinyin, cari bahan utk pomander ball ( yeay dah belii..mmg kat situ murahh sgt..thank u guys for the info), then pegi Sogo for lunch. And guess wat, ade warehouse cleareance kat Sogo..and yg paling best..kitorang tak usha barang pon, except for pampers..muhahahahha..Laili wanted to buy for her daughter, and i just bought a few after asking my SIL if she needed it for her sons. Gile betul..sikit pon kitorang tade jeling kat baju/handbags/shoes/etc

3. Hawa, Saturday, 2pm, Sogo
I sepatutnye jumpa Hawa kat Berjaya Times Square, but when she knew i was in Sogo, dia mintak jumpe kat situ je, as dia pon nak dtg Sogo. Ok seriously, Hawa is a very nice person. And I tak sangka dia same umur ngan I, dlm email i siap panggil dia puan lagi tau..ya ampunnn..sy sungguh kurang sopan. We talked and talked and talked for about 2 hours and I was impressed with her succes. So young and already have name. We do admire her. Hoping it will go well for us as well =)

4. Tailor, Sunday, 11am, Kajang
Pegi collect baju hantaran saya with my SIL and her kids. Ingat tak pasal i kawen mase raye, and my FMIL suggested I tempah terus kain2 yg dia nak kasi as hantaran so that i boleh terus pkai mase raye. So baju2 tu dah siap!yeayyy!..siap tambah manik segala..chantek n kemas..n tak mahal pulak tuu..less rm200 dr my estimation price. phewwww senang hati.


5. Ubud spa,Sunday, 2pm, Bangi Seksyen 7
After lunch, me and my SIL pegi try massage kat Ubud Spa. This spa baru je bukak, and skang ni ade promotion. RM38 utk full body massage, so haruslah kitorang nak try kan. The environment was nice..and massagenya pon not bad. Maybe akan pegi lagi if promotion is still there =D
Cuma kat situ blom ade mandi lulur ke bunga ke susu ke ape..because baru je bukak..according to the owner, after raya baru dia nak launch utk semua tu..so melepas la sy

6. Gubahan Hantaran
Utk weekend ni, I sepatutnye siapkan gubahan hantaran utk cik abang's side, tp memandangkan my schedule penuh terisi and kol 9 saye dah masuk tido keletihan, I dpt siapkan 1 je..adoiiiii..lagi 7 to go sebelum balik kltn nanti..chaiyokkkk

6 commentaires:

PurPLe LaDy AiFA a dit…

oh, amalina nye wedding time raye rupenye... wah, smakin dekat nak puasa means mmg semakin dekat nak wedding kan?? tgk ur list ni mcm nak settle dah tue... best!

Amalina a dit…

ahaa..sy kawen time raye..senang nak kumpul sume sanak sedara =) tu lahh makin nak dekat..makin rase pressurenye..huhuhuhu

missbutterfly a dit…

gud luck deh! eh..buat tudung dgn vispera tu tudung yg caner?awning kah?

Amalina a dit…

tudung awning chiffon mcm si kecil berkata tu..huhuhu ni tudung utk bersanding

ko kawen nov kan, so if nak tempah ngan dia, book skang jugak sbb dia nanti tak available dah

missbutterfly a dit…

tu la..mcm cantek2 jer tudung vispera tu..aku tgh pening skrg ni..nk awning ke xnk..tp dh suruh designer baju tu buat skali ngn tudung..aku nk tgk end product dia dulu..

Amalina a dit…

awning kv tu macam ok..sbb dia ikut bentuk muka ko..macam aku yg tak pnah pakai tudung bibik..mmg susah jugak la..huhuhu
so aku decide tempah kv utk bersanding
utk bertandang, aku pakai tudung bawal =)