Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

vendredi 9 juillet 2010

psl baju akad nikah lg

it is 1am but my eyes are still wide opened, and my mind is still thinking about my nikah attire
***tipu la, sbrnya baru balik dr palace of golden horses utk dapatkan voucher bermalam di sana..sape2 nak voucher free for ur short honeymoon in 6 stars hotel..do contact me ek =)

so guys..i need your opinion about this
pls ckp dgn jujur and honest..
nak ckp buruk pon takpe (in a good manner ye kawan2 =) ),
so that senang i nak take action nanti
and dunt ask me why i didnt choose white or chiffon (i was naif back then ..ngeeeee)


frankly speaking..i dunt like gold..it is not my color..it does not suit me
and my heart still cant accept this (nyesal tambah beads)
i dunt care if it is simple ke ape..as long as mate i ckp ok
tp buat mase skang, mmg blom lagi :(

sighhhhhhhhh

17 commentaires:

NahWaL a dit…

ok je aku tengok mek. kalau ko tak suke gak, ko beli baru. banyak lagi leh carik.

kalau rasa membazie, pakai ni pon ok beb. aku rasa lawa je.

.:Mrs. Engineer:. a dit…

cantik lh...xyh membazir eh...chill k...

Amalina a dit…

ko tak rase macam nampak ade kala jengking or anak lobster tgh bergelimpangan kat baju aku? hihihihihi

btw aku still lg 50-50..by this weekend kne decide

Amalina a dit…

mrs engineer: thanks dear..itu lah...klu boleh tanak membazir

Cik Belle a dit…

kalau tukar new lining, remeh tak? rugi tak pakai, cantek la.. kalau ur man pakai sampin sulam gold, tanah putih, ok tak? i tak boleh nak imagine.. why not, u try google pic or else, layan gambar2 pengantin kat web photographers.. this way, maybe u ade ideas sikit what to alter, what to add..

overall, i can say, kain tu masih cantek..

kay kamal a dit…

i thot it looked fine.cik belle said it spot on

Moose a dit…

i think it looks nice. tapi bila ko cakap anak lobster n kala jengking terusla aku nampak kat beading tu ada sikit rupa sepit kala jengking! haha. lawak ok description.

maybe boleh suruh orang tu buat bead ala2 sepit tu kot?

ok, nak tau camne nak dapat voucher hotel boleh? cepat2! haha

Moose a dit…

eh buat pulak..buang la. buang manik yang nampak cam rupa sepit lobster tu

missbutterfly a dit…

the beads...humm..xtau nk kata ape.ehehee..:p maybe it'll look good in the pic..palace of the golden horses sy mauuu!!hahaha xmalu

NahWaL a dit…

for veil kalu , pakai kain kosong pon ok, lawa la beb, ok je ni. kau dah buat baju kan, nak tukar lining macam cadangan cik belle pon susah la kan, aku terfikir gak (apsal aku cakap cam keling?HAHA)

ko free hair ke? haha tak tau gane rupe

Cik Belle a dit…

betul la nawal.. kalau dah jadi baju memang remeh kot eyh.. nak kene bukak satu-satu.. setuju, veil dah tak perlu sarat..

Amalina a dit…

cik belle: thanks for the idea..tp i rase rumit kot klu nak tukar lining..nanti baju melayu my fiance pon nak kne tuka jugak..but i think i will opt utk sampin tu..mmg kne cari sampin tapak kaler cream pearl white, bersulam emas terang

kay: thanks =)

moose: haa kan..nampak macam anak lobster je..ingat mate aku je yg tak btol..

jaja: hahaha sure awk nk kate kaler tak match kan..i still rase cemtu jugak..tp skang macam dah redha je lah..huhu

nahwal: aku dah pakai tudung dahh =) veil n tudung tu nanti aku nak discuss ngan pn vispera..if dia sudi lagi terima tempahan..uhuks

Amalina a dit…

thanks guys..now rase cam ok sket..eventho mate i kate tak ok..as long as mate org ckp ok, kire ok la kan..hahhhaa..(abis la org kate i tamak pujian :p)

skang i redha je la..maybe nak alter sket2..klu i rajin gile..i letak sendiri beads kasi kurang nampak itu punye sepit anak lobster..maybe pkai beads kaler yg tone lagi natural kot..we will see..worst case, anta kat kedai yg mmg terer psl beads

thanks a lot!

Amalina a dit…

lupe, psl free voucher tu nanti i letak dlm next entry..tp briefly, u pegi sane, dgr diorang bercerita pasal benefit jadi member hotel for 1 hour, then u said no, u r not interested, and u pulang dgn voucher free utk deluxe room =)

thezaila a dit…

hi babe.. i thinks its ok.. honest.. my fren pun ada buat baju putih.. and beadsnya warna kuning.. dier x suka.. tp sebenarnya.. cantik.. bila dalam gambar.. warna dier naik.. tp x over..mcm yg kita bayangkan..jangan risau =)

Amalina a dit…

thanks dear..skang dah rase ok dah sket..slowly dah bleh terima =)

PurPLe LaDy AiFA a dit…

ok la tu amalina.. naseb baik ada beaded tu nampakan lace putih tu best sikit.

btw, i pon ada prob ngan baju nikah i aritue.mmg x suke sebab buruk giler and nampak cheap. mak i pon x kasi bagi and last2 pakai baju yng lebih simple for my akd. baju yang sptt guna utk akad tue, x taw nak buat ape dah.. huhu