Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

jeudi 17 juin 2010

saye panik..hahaha

well well well..whilst blog hopping, i read some stories about designers who have bad attitudes
and i cant blame b2bs who are complaining about them
if i were at their place..sure i panik gile kan
dah le berlambak2 perkara yg perlu diselesaikan
dari sebesar2 dinosour to sekecil2 clown fish
trust me, u will not have enough ink and papers to list everything down

anyway, their stories scared me a bit
because i dah anta my kain utk di tempah
and no..i takde upah designer ke ape..
just tempah kat butik pengantin, the same place where i tempah baju bertunang ari tu
my mom kinda of suke jahitan dan cara dia potong baju i
so dia request i tempah kat tempah yg same =)

anyway..bile i bace cite pasal prob dgn desinger n vendors ni
opkos i cuak jugak ok..because i dah anta kain utk di tempah mase bulan 4/5 gitu
and since then, tak pnah2 terpk nak tanye progress baju till i bace blog b2bs yg lain
so terus i pegi call auntie tu tanye pasal baju
first call..takde org jawab..second call, still takde
and sampai fifth call pon gitu..erkkk..apekahh
i called every one hour ok..takde la i nak hasle auntie tu sampai call setiap 5 mins..hihihi :D
tak senang duduk la jugak

then after lunch hour, i tried call lagi
alhamdulillah auntie tu jawab
so i introduced myself, and hajat i call dia utk tahu progress baju macam mane
mule2 dia cam blank2..maybe tak ingat kot customer mane satu
dia tanye kain ape yg i tempah..so dgn detail n gelabah nye i described kain i tu
seb baek after that dia ckp.."oohhh Amalina dr kltn tu ye..janji siap awal bulan July kan"
fuhhhhhhh i felt so relieved when i heard what she said..
so i wasnt totally forgotten :D
and according to her, baju i is still on going..insya-Allah can meet the dateline
janji nak pegi fitting 10th of July..insya-Allah
legaaaaaaaaa =)

p/s: nothing to do with wed preps: my circuit dah siap..and dah dihantar ke fabrication..yeay! bleh concentrate balik kat my wed::sukeeee::

Aucun commentaire: