Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

jeudi 10 juin 2010

Berhati-hati di hari kenduri

I read one of my friend blog where she shared a story about pencuri mase kenduri kahwin yg dia attend..dah dua tiga hari i peram this story, nak share, tp asik tertangguh due to work loads kat opis..blurghhh



it seemed that mase org sibuk2 melihat the bride n the groom,
ade jugak manusia gile tak berhati perut pegi curik barang2 dr handbag2 yg tersimpan di bawah katil
teruk btul..and of course, perkara2 macam ni mengurangkan keceriaan kenduri itu
cite lebey lanjut, sile visit blog yg best ini : crooked little mind

so to all b2bs and family
plss be careful during the event (especially yg buat kat rumah)
make sure semua barang berharga like handbag, wallet, barang kemas, handphones disimpan di tempat yg sepatutnya
klu ade barang hantaran yg berharga, pandai2 le assign someone utk menjadi pengawal utk barang2 tersebut

hoping that it will never happen to any of us.

2 commentaires:

NahWaL a dit…

hi there amalina, just linked u,. tak perasan comment tu dah lama dah :)

Amalina a dit…

okie, thanks nahwal =)